welk gas bij welke toepassing

welk gas bij welke toepassing

Wij leveren flessen met lasgas van het merk LINDE
Dit zijn ruil flessen die u via een waarborgsysteem kunt aanschaffen.
Onderhoudt en keuring zit verwerkt in de hervulprijzen, u ruilt uw fles simpel om voor een andere wanneer hij leeg is. Bij het omruilen kunt u ook kiezen voor de overstap naar een kleinere of grotere fles zonder meerkost.  

Indicatie van de hervulprijzen is bij ons telefonisch of per mail te bekomenLINDE heeft een netwerk van gasdepots met uitstekende landelijke dekking en is het meestverkochte merk gasfles.

Het lasproces dat in het dagelijks gebruik mig lassen wordt genoemd bestaat feitelijk uit twee verschillende lasprocessen; mag lassen en mig lassen. Beide hebben een verschillend lasgas nodig.

Bij het tig lassen heeft u maar één gassoort nodig. Hiermee kunt u alle metalen lassen, op enkele exotische uitzonderingen na. 

Mag lassen normaal staal:
Met het mag lassen van normaal staal gebruikt u een menggas dat bestaat uit 85% argon en 15% Co2. Dit mengsel reageerd met de las en is daarom een actief gas. (metal active gas) 

Mag lassen RVS:
Voor het mag lassen van RVS gebruikt u een gasmengsel dat bestaat uit 98% argon en 2% Co2. Last u slechts een enkele keer RVS dan is het mogelijk om incidenteel RVS te mag lassen met een standaard 85/15 menggas.

Mig lassen aluminium:
voor het mig lassen van aluminium. U gebruikt gas dat voor 100% uit argon bestaat. Dit gas reageerd niet met de las maar beschermt alleen en is daarom een inactief gas. (metal inert gas), OPMERKING:er kan ook met argon/helium gelast worden,dit geeft een betere inbranding en zorgt er voor dat er minder verkleuring optreed.(actief gas)

Tig lassen:
Bij het tig lassen gebruikt u altijd een beschermgas dat voor 100% uit argon bestaat, hiermee kunt u alle staalsoorten lassen. Tig lassen is wat dit aspect betreft dus veel universeler.Sommigen gebruiken dit gas ook om aluminium met halfautomaat te lassen , hierdoor kunnen er echter lasfouten optreden in sommige toepassingen.

Mig/mag hardsolderen:
Hardsolderen met uw mig lasapparaat aan bijvoorbeeld verzinkte autoplaat. U gebruikt een toevoegdraad van koperlegering, meestal Cusi3. Dit proces gaat het beste met een gasmengsel bestaande uit 98% argon en 2% Co2, maar is ook prima mogelijk met 100% argongas. 

ARGON

MENGGAS

ZUURSTOF

ACETYLEEN

MIG
Aluminium
Cusi 3

MAG
85/15
Staal

AUTOGEEN
In combinatie
met acetyleen

AUTOGEEN
In combinatie
met zuurstof

TIG
Aluminium
Roestvaststaal
Koper
Staal

MAG
98/2
Roestvaststaal
Cusi 3

HARDSOLDEER
In combinatie
met propaan